воскресенье, 26 февраля 2012 г.

Про важливість місцевої демократії


Місцева влада є найближчою до громадян, вона найкраще відповідає місцевим потребам. Громадські послуги та врядування мають бути орієнтовані на місцеві потреби. Про ці ключові ідеї сьогодні дивимось короткий анімаційний фільм!



Місцева демократія визначається як передача влади державою місцевим або регіональним органам влади, які мають власні демократичні інститути, тобто регіон, округ, місто і т.д.
У рамках Програми Ради Європи “Посилення місцевої демократії та підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні” за фінансування Шведської Агенції міжнародного розвитку (SIDA) було створено мультфільм, який роз’яснює важливість сильного місцевого самоврядування для покращення якості життя на місцевому рівні, необхідність децентралізації та реформи місцевого самоврядування в Україні та інших країнах.
Доречно тут згадати і про Європейський тиждень місцевої демократії як щорічну європейську подію, яка включає одночасно національні і місцеві заходи, що проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.
На 2012 рік Радою Європи погоджено нову тематику Європейського тижня місцевої демократії – «Дотримання прав людини для забезпечення більшої активності громад». Відповідно, створено нову версію веб-сайту та визначено нові підтеми Тижня (підтримка вразливих верств населення, якість громадських послуг для всіх громадян, співпраця та діалог між поколіннями тощо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

http://podillay.blogspot.com/